Naše priče

AFERA KAFANSKI RAČUNI: Pola tone roštilja nismo ispekli ni za šest meseci (VIDEO)

Afera koju smo i objavili, da je čačanska gradska vlast u kafanama u decembru i januaru potrošila 80.000 evra i dalje je glavna tema u gradu na Moravi. Našoj redakciji javila se radnica ugostiteljskog objekta koji je navodno isporučio pola tone roštilja na Svetog Nikolu. Ona tvrdi da objekti tada nisu radili jer se postilo i da nisu mogli da isporuče toliko roštilja.

Na Svetog Nikolu, kada se posti, čačanski opštinari navodno su pojeli pola tone mešanog roštilja. Ceh su platili poreski obveznici za šta je izdvojeno oko 600.000 dinara. Roštilj je fakturisala i naplatila firma Soko koja ima dva objekta u Čačku. Medjutim, radnica ovog preduzeća tvrdi da nikakav roštilj nije isporučivan oko Svetog Nikole jer tada nisu radili.

„Da vam kažem, ja da grešim dušu neću. Meni je to prvi put čujem. O tome sam čitala na društvenim mrežama. Dok sam radila, znam da je to bilo nemoguće. Za Nikoljdan nismo radili, ni kod bolnice ni u gradu kod pijace. Pola tone, to mogu da kažem i u Beogradu da me odvedete, nije nikad ispečeno. Pola tone mesa nije prodato ni za šest meseci koliko sam ja tu radila“, kaže Umka Jovanović, donedavna radnica ugostiteljskog preduzeća Soko.

Na fakturi koja je plaćena navodi se da su čelnici grada popili i 500 sokova, kisele vode i guarane. Umka tvrdi da i to nije moguće.

„Ma kakvi stotine sokova, ma nisam u smeni prodavala ni tri soka. Ni tri soka“, kategorična je Umka.

Vlasnici Sokola povezani su sa Srpskom naprednom strankom, tvrdi Umka i navodi da je dva puta morala da ide na mitinge.

„Kad sam ušla u autobus vidim sve gospoda i pitam se kud sam ja pošla sa njima. Bi mi malo smešno. Ne smem nikoga da pitam, pa pitam vozača gde mi to idemo? A on kaže ideš na miting. To je bilo prvo u Kraljevo. U Kraljevu sam ušla, videla sam Vučića, bilo je dosta naroda i to sam ispoštovala. Drugi put sam otišla za Beograd iako mi nije bilo dobro, reko hajde da mu učinim. Da vam kažem iskreno, ja sam otišla u park i sedela. Kupila sam flašu sok ai sedela jer nisam htela da idem“, priča Umka.

Saga o aferi čačanske vlasti se nastavlja – našoj redakciji javila se radnica ugostiteljskog objekta koji je navodno isporučio pola tone roštilja na Svetog Nikolu

Posted by Probudi se on Понедељак, 26. фебруар 2024.

Ugostiteljsko preduzeće Soko nije odgovorilo na naša pitanja koja smo uputili putem mejla – kako je fakturisano toliko roštilja, ko ga je i gde naručivao. To ne zna ni gradonačelnik Čačka iako je potpisao sporne fakture i odobrio placanje. Kaže da nije bilo zloupotreba i da će čelnici grada nastaviti sa sličnom praksom.

„Kao pravi dobri domaćini želimo da ugostimo sve, i nosioce funkcija ali i sve one ljude koji se ne vide, koji su iza paravana, koji su mnogo brojniji. Naravno da će uvek da se dobro osećaju u našem Čačku. Ta sredstva su planirana i potrošena u te namere“, rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

Nakon izjave radnice Sokola čačanska opozciija je zatražila hitnu reakciju tužilaštva i istragu.

„Lokalna vlast se ponaša kao pijani milioner a mislimo da tu ima posla i za nadležne organe koji će uvrditi da li je bilo namere u svemu tome. Mi sa našom koalicijom želimo da sprečimo ono što je rekao gradonačelnik da će nastaviti i dalje na taj način da se vlast ponaša, da će trošiti naš novac kako za kafanske račune, za roštilje, za piće, tako i za jelke, tako i za prenaduvane iznose, za organizaciju kojekakvih manifestacija u našem gradu i za ko još zna za ono što znamo ili ne znamo“, rekao je Dragan Bisenić iz koalicije Srbija protiv nasilja.

Kako smo saznali, fakture iz kafana mogu jedino da odobre gradonačelnik, njegov zamenik, predsednik skupštine i njegov zamenik.

Gradski funkcioneri pojeli pola tone roštilja na Nikoljdan, potrošili u kafani 80.000 evra! (VIDEO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *