Naše pričePredstavljamo

Anđela Obradović je ispunila normu za Svetsko prvenstvo koje se održava u Limi

Atletičarka čačanske Slobode Anđela Obradović je u disciplini bacanje kugle ispunila normu za Svetsko prvenstvo u konkurenciji juniora, koje se održava od 26. do 31. avgusta u Limi, državi Peru. Zbog toga smo rešili da je posetimo na treningu, na atletskoj stazi u Čačku. Kako je Anđela uopšte izabrala da sa bavi bacanjem kugle i kakvi su uslovi za treniranje ovog sporta u Čačku istraživao je naš Nebojša Jovanović. Nebojša je otkrio da je Anđela bacila kuglu 14,57 metara.

„Na času fizičkog vaspitanja sam počela da bacam kuglu. Bila sam uspešnija od vršnjaka što je bio signal da počnem da treniram. Učlanila sam se u klub, počela da se takmičim i sve je bilo spontano. Kao mlađa juniorka bila sam na EP, potom, ostvarila sam normu za juniorsko SP. Nadam se da ću ući u finale“, priča Anđela.

Da li imate odgovarajuće uslove za treninge?

„Staza je dobro odrađena, imamo sve uslove, a na nama je samo da treniramo i da se takmičimo. Očekuje me Balkanijada gde ću probati da prebacim 15 metara. Medalju garantuje rezultat preko 15,50 metara. Naravno, da za sada ne zarađujem, Savez i roditelji finansiraju, ali biće i toga…“, konstatuje Obradović.

 Trener Slobodan Nidžović kaže da talenat i upornost donose rezultat.

„Anđela će da napreduje, da se obrazuje i normalno živi. Inače, čačanska atletika je u malom zapećku, ali nadamo se da će se stanje promeniti. AK Sloboda osnovan je 1966. godine i funkcionisao je na entuzijazmu. Kako tada, tako i danas. Od finansija zavisi i masovnost. Sada se Anđela, kao veliki potencijal, mora ispratiti, ali smo već potrošili budžetsko novac za ovu godinu. Imamo školicu sporta, a Anđela je predvodnica i uzor“, zaključuje Nidžović.

Anđela, u Peru putuje polovinom avgusta.

N. Jovanović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *