Finansije

Cene „prazničnih“ noćenja na Zlatiboru od 4.000 do 40.000 dinara

Ponuda smeštaja na Zlatiboru u predstojećim prazničnim danima, barem prema ponudi sajta Booking.com je velika, a cene tri objedinjena noćenja kreću se od 11.000 do 122.000 dinara. Vlasnici apartmana potvrđuju da se smeštaj na Zlatiboru najviše izdaje zimi i tokom praznika.

Mediji u Srbiji u poslednje vreme već nekoliko puta su pisali o padu tražnje za kupovinom nekretnina, stanova ili apartmana na Zlatiboru, kao i o problemima u vezi sa njihovim izdavanjem.

Na platformi za ponudu i najam apartmana Booking, mogu da se pronađu apartmani po različitim cenama. Nije problem naći ni jeftine ni skupe ponude.

Tri noćenja za praznike na Zlatiboru, tokom predstojećeg državnog praznika, nalazimo po cenama od 12.000, 14.000, 20.000, pa sve do 46.000, pa i 60.000, 77.000, 88.000 i 122.000 dinara, za dvoje odraslih ljudi.

Kada se ove cifre podele sa brojem noćenja dolazi se do podatka da jedno noćenje na Zlatiboru košta od oko 4.000 dinara do čak 40.000 dinara u luksuznijem odmaralištu.

Prema podacima koje je objavljivala Opština Čajetina, za novogodišnje praznike na Zlatiboru je boravio rekordan broj gostiju, oko 100.000 ljudi.

Tokom zimskih meseci, na Zlatiboru veći broj dana nije bilo snega, a skijalište na vrhu Tornik, do kog saobraća Gold Godola radi uglavnom zahvaljujući veštačkom snegu.

Vlasnici apartmana na Zlatiboru, kako nam je potvrđeno, često imaju i problem za zahtevima gostiju, koji im povećavaju troškove održavanja apartmana.

ŠTA KAŽU VLASNICI APARTMANA?

Apartmani se uglavnom izdaju tokom zime (decembar, januar, februar), leti (od juna do septembra), tokom praznika, kao i vikendom, ali manje. Ostalih meseci izdavanje apartmana ne donosi zaradu, kažu za naš portal neki od vlasnika apartmana na Zlatiboru.

Oni potvrđuju i da je smeštaj u luksuznijim hotelima na Zlatiboru dosta skup tokom sezone i da noćenje zaista može da košta i po 40.000 dinara.

„Sve se manje isplati izdavati apartman na Zlatiboru. Kada se poduče crta, jedva se sastavi kraj sa krajem jer nas ima previše, pa se utrkujemo ko će da stavi nižu cenu. U sezoni je dobro, može i nekako da se zaradi, ali ostali deo godine je težak“, rekao je nedavno za Blic vlasnik nekoliko apartmana na Zlatiboru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *