Aktuelno

Da li Kraljevo ostaje bez državne apoteke?

Кraljevčani su se poslednjih nekoliko dana digli na noge kako bi sprečili gradsku vlast da svih osam apoteka u gradskom jezgru izda u zakup zbog navodne nerentabilnosti.

Zbog toga je ekipa jutarnjeg programa „Probudi se“ posetila Кraljevo. Кraljevčani potpisuju peticiju protiv prodaje Apotekarske ustanove koja jedina dežura 24 časa.

Кo donosi konačnu odluku o prodaji, hoće li se o tome govoriti u Skupštini i šta kažu zaposleni, prenosi nam Nebojša Jovanović, reporter TV Nova, koji naglašava da je opozicija zatražila zasedanje gradske skupštine dok se peticija može parafirati u kraljevačkim apotekama.

„Zaposleni gube deo profita, a u osam apoteka zaposleno je 32 radnika od ukupno 99. Gubimo 54 odsto prometa, sa 32 zaposlena radnika, a mi ostali radimo u neprofitabilnim objektima. Oni ne govore o radnicima već o objektima pa zato smo ustali da branimo svoja prava. Apoteka u centru ne samo da radi 24 sata, već i preparate za decu, odrasle osobe…Kod nas rade vrlo stručne osobe sa bogatim iskustvom, sa 25, 30 godina radnog staža…Grad nije pokazao dobru volju kad nam je otišla apoteka kod bolnice, a koja je donosila 25 odsto budžeta našoj apotekarskoj ustanovi. Sada žele da izdaju objekte, a šta je sa radnicima? Idemo sa prikupljanjem potpisa, peticijom, tražili smo pravne savete, zasedanje skupštine…Borićemo se“, kaže Snežana Ilić predsednica sindikata apotekarske ustanove Kraljevo.

N. J.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *