Sport

DRAGAN GAGI NIKOLIĆ: Imao sam šta da vidim od majstora svog posla – sjajnog Žoca

Imamo veliku čast da vam predstavimo našeg novog trenera, Dragana Gagija Nikolića, koji je nedavno preuzeo Dinamo iz Bukurešta. Sa ponosom objavljujemo da smo uspeli da angažujemo trenera sa bogatim iskustvom i neverovatnom strašću prema košarci.

Gagi je poznat u košarkaškim krugovima kao uspešan trener sa zavidnom karijerom. Nama treba trener koji ne hvali sebe, već svoj tim i igrače i koji se zahvalio svojim prethodnicima na dobro obavljenom poslu, pričaju ovih dana u Bukureštu, tačnije, u KK Dinamo. Trener Gagi Nikolić za nas ističe:

“Prvi put sam i u rumunskoj košarci. To mi je posebno drago jer sam vodio ekipe iz Srbije, Severne Makedonije, BiH, Crne Gore…Posebno mi je milo jer sam u klubu sa bogatom tradicijom koji je u vrhu tamošnje košarke. Naše ambicije se poklapaju, Dinamo i ja želimo više od samog učešća u ligi. Ambicije će biti nešto više”, ističe Gagi Nikolić novi trener rumunskog Dinama i dodaje:

“Kao neko ko je vodio dosta klubova iz našeg regiona u ABA 1 ligi, u ABA 2 i KLS – u, veoma sam zadovoljan što izlazim, za mene, na novo košarkaško tržiste. Presrećan sam što sam postao trener košarkaskog kluba Dinamo Bukurešt – dela jednog od najvećih sportskih društava na Balkanu i 22 puta šampiona svoje zemlje. Izuzetno sam motivisan i spreman da se napravi dobar rezultat u sezoni koja će uslediti kako u domaćem prvenstvu tako i na međunarodnoj sceni”.

Trener Gagi Nikolić je na najbolji način iskoristio jedan deo svog vremena.

“Pa veliku zahvalnost dugujem KK Partizan Mozzartbet, velikom Željku Obradoviću i njegovom stručnom štabu jer sam jedan vremenski period proveo na treninzima našeg evroligaša. Lepo su me prihvatili, omogućili da prisutvujem treninzima, a imao sam šta da vidim od majstora svog posla – sjajnog Žoca”.

Usledila je ponuda iz poznatog kluba i velike sportske sekcije.

“Liga je jaka, Dinamo je ozbiljan klub, a igraćemo i međunarodna takmičenja pod okriljem FIBA. Nadamo se da ćemo oformiti dobar tim”, konstatuje Nikolić.

Đ. M.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *