Obrazovanje

Hippo olimpijada: Čačani ponovo briljiraju

Veliko nam je zadovoljstvo da podelimo sjajnu vest o uspehu naših polaznika na prestižnom međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika – Hippo olimpijadi!

Hippo olimpijada, koja se odvija u osnovnim, srednjim školama i školama stranih jezika, već 12 godina okuplja najbolje mlade umove iz celog sveta. Ovogodišnje izdanje privuklo je učesnike iz čak 65 zemalja, među kojima su se i naši Čačani pokazali na visini zadatka.

Naša jezička škola ETC WORLD iz Čačka, kao prvi zvanični ispitni centar za LCCI ispite, već dugo uspešno učestvuje na Hippo takmičenjima. Ponosni smo što smo kroz sve ove godine imali više finalista koji su se takmičili u Italiji, i ove godine nismo izostali s uspehom.

Nakon izuzetno konkurentna dva kruga takmičenja – preliminarnog i državnog, troje naših vrednih učenika kvalifikovalo se za evropsko finale! Oni su:

– David Radovanović, učenik 3. razreda osnovne škole,

– Vuk Kovačević, učenik 6. razreda, i

– Jelena Gogić, učenica 7. razreda.

Ova talentovana deca su otputovala na finalni krug takmičenja, koje se održalo u Lido di Jesolu u Italiji od 21. do 23. maja 2024. godine. Pored sjajnog takmičarskog duha, učestvovali su u međunarodnoj razmeni iskustava i prijateljstvima koja će pamtiti zauvek.

Čestitamo našim finalistima i želimo im još mnogo uspeha u budućim takmičenjima!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *