Hronika

I dalje nestabilno vreme, na planinama sneg

Danas hladnije uz naoblačenje sa kišom koje  se prostire od juga ka severu Srbije. U prvom delu dana na severu suvo. Na planinama će padati sneg iznad 1000 mnv. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Maksimalna temperatura od 8°C u Užicu do 17°C u Negotinu. Na zapadu Srbije će biti dosta hladnije nego na istoku, u Timočkoj Krajini. Uveče se kišna zona premešta ka severoistoku, pa će na zapadu biti suvo. Temperatura u 22h od 6°C do 9°C.

U ponedeljak malo toplije uz sunčane intervale i dnevni razvoj oblaka. Sredinom dana je moguća ređa pojava kratkotrajne kiše ili ponekog lokalnog pljuska na severu Srbije. Ipak, u većini predela suvo. Vetar slab, ujutru severozapadni, a popodne istočnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C u Požegi do 7°C u Negotinu, a maksimalna od 14°C na severu do 18°C u Negotinu i Vranju. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 6°C do 10°C.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U utorak novo naoblačenje sa kišom dolazi na visini sa juga i zahvata sve predele tokom dana. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u košavskom području i u slabljenju krajem dana. U ostalim krajevima vetar slab istočni i južni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 10°C, a maksimalna od 14°C do 17°C. Uveče kiša koja u toku noći odlazi na severoistok. Temperatura u 22h od 7°C do 11°C.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i sa mogućom kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima povremeno. U sredu će biti toplije nego u četvrtak. U petak i za vikend sledi porast temperature uz dosta sunčanih sati i dnevni razvoj oblaka sa šansom za kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove popodne.

PROGNOZA ZA ZIMSKA ODMARALIŠTA U SRBIJI:

ZLATIBOR: U ponedeljak sunčani intervali i malo toplije. U utorak oblačno sa kišom povremeno. Od srede do nedelje toplije i promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i mogućom kratkotrajnom kišom ili ponekim lokalni pljuskom.

KOPAONIK: U ponedeljak suvo sa sunčanim intervalima. U utorak oblačno sa kišom. U sredu i četvrtak promenljivo oblačno sa kratkotrajnom kišom. U petak i za vikend porast temperature sa sunčanim periodima i mogućim kratkotrajnim pljuskovima popodne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *