Naše priče

Kako izgleda kada tata izvede svoje trojke u šetnju? (VIDEO)

Poslednjih dana društvenim mrežama se širi fotografija mladog tate koji ponosno šeta sa svojim trojkama u čačaslkom parku. Neki korinisci društvenih mreža kažu da je upravo ova fotografija odnele titulu fotografije dana, ali i godine. Ali ova slika nije bila kompletna. Naime, porodica Štrbac ima već jednu ćerku, tako da se radi o jednoj šestočlanoj porodici.

Roditelji Natalija i Ljubiša Štrbac kažu da su trojke stigle 6.decembra i da se radi o prirodnom začeću.

„Na svet su došli malo pre roka, što je uobičajeno za trojke, ali svi su dobro. U pitanju su Lazar, Filip i Jakov, dok je ćerka Valerija rodjena 31.marta 2021.godine. Trudnoća je protekla u najboljem redu, pratila se u Narodnom frontu, što je sasvim normalno. Odgajati trojke je teško. Znala sam da će biti teško, ali ne u ovoj meri. Medjutim, ljubav prema njima sve prevazilazi tako da se stvarno borimo i uživamo u tome. Uključen je i tata i ostali članovi porodice“, kaže Natalija.

„Bude se često noću. Problem je što to ne učine u isto vreme, spoje 2-3 sata, nakon toga krenu da se bude, onda kreće presvlačenje, hranjenje, tako da nam je cele noći zabavno. Kao prava žurka“, kaže Ljubiša.

Čačani ne ostaju ravnodušni kada ih vide u šetnji.

 

Kako izgleda kada tata izvede svoje trojke u šetnju?

Posted by Probudi se on Уторак, 27. фебруар 2024.

 

„Svaki komentar je vau, kako se borite, pa možemo li da ih vidimo, kako se zovu, nikada nismo videli trojke uživo. Kolica su im fascinantna koja smo dobili na poklon iz Hrvatske“, kaže Natalija.

Nažalost, vožnja nekada nije ni malo laka po gradu zbog fizičkih barijera ali i velikog broja parkiranih automobila po trotoarima.

„Nije ih lako voziti, a ni teško, jedino kada se malo skreće u stranu treba malo više prostora. Iskreno nije se lako kretati po gradu. Malo je više do ljudi jer ima dosta nesavesnih vozača koji ostavljaju automobile na trotoarima. Najviše smo na bedemu i u parku, tu nemamo problema sa kretanjem“, kažu Natalija i Ljubiša.

Zahvaljujući pomoći države trenutno mogu da podmire mesečne troškove za pelene i hranu.

„Troškovi za trojke su mesečno oko 60.000 – 70.000 dinara i za sada uspevamo da se snadjemo uz pomoć novca koji dobijamo od države i naših zarada. Pomaže nam familija, a nama je sada najvažnija fizička pomoć, ne toliko finansijska. Dolaze kad god mogu roditelji, rođaci, bliska familija. Za sada sv euspevamo, videćemo kako rastu koje su njihove potrebe. Ćerkica još ne ide u vrtić, malo se čuvamo, i nije ljubomorna na braću, pomaže, mazi ih, pazi, donosi pelene, presvlači ih“, kaže Natalija i završava sa porukom:

„Neka ovo bude poruka Srbiji da nas bude više zato što je sa decom život mnogo lepši.    Jeste težak, nije lak, ali je mnogo lepši i mi z anjih živimo i to želimo svim mladim roditeljima“, poručili su Ljubiša i Natalija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *