Zabava

Nova Netfliksova serija je postala mega hit

Američka striming platforma Netfliks publici je pružila zanimljivu najavu filmova koji će izaći 2024. godine, a do kraja januara dodaće još nekoliko naslova. Međutim, jedna serija posebno je zaintrigriala javnost širom sveta.

Američka striming platforma Netfliks publici je pružila zanimljivu najavu filmova koji će izaći 2024. godine, a do kraja januara dodaće još nekoliko naslova. Međutim, jedna serija posebno je zaintrigriala javnost širom sveta.

S obzirom na to da platforme za gledanje filmova i serija maltene, neformalno rečeno, „bombarduju“ publiku konstantnim objavljivanjem sve više i više epizoda i sezona, među gledaocima se pojavio novi fenomen praćenja serija – tzv. background binge, odnosno „gledanje iz daljine“.

To znači da ćete pustiti neku seriju, i bukvalno raditi kućne poslove tokom trajanja epizode, što znači da maltene nećete ni ispratiti seriju.

Iako se to ne čini kao idealan način za gledanje serija, možda je, ipak, sasvim odgovarajući za novu Netfliksovu seriju „Fool me once“. Serija je osmišljena kao triler i pobrala je izuzetno visoke ocene publike, dok je kritika opisala kao „intrigantnu“. Ljubitelji trilera i misterije ne bi trebalo da propuste ovo ostvarenje ali treba da znate unapred da su ljudi pohrlili na forume i IMDB nakon završetka serije, uz toliko burne reakcije da je sam autor morao da se oglasi. O čemu se radi u novom serijskom hitu?

Netfliksova serija Fool Me Once sastoji se od osam 60-minutnih epizoda i kritike gledalaca su jako zanimljive.

„Nisam očekivao ovako dobru seriju od Netfliksa“, „Neizvesnost, preokret i sjajan završetak. Godina nije mogla bolje početi“, „Serija me prikovala za TV. Odgledao sam je u jednom danu“, neki su od komentara publike, kritika ipak nije bila toliko blagonaklona.

Traganje za istinom

Nakon što joj je suprug Džo ubijen, Maja se bori da nastavi sa normalnim životom. Žonglira sa ulogom samohrane majke i poslom, a na to se dodaje i porodica preminulog supruga, koja je ne ostavlja na miru.

Potpuno neočekivano, kada se suprug Džo, za koga se mislilo da je mrtav, pojavio na snimku sigurnosne kamere na kojem se vidi kako grli svoju ćerku, Maja počinje da traga za istinom, i pokušava da zaštiti sebe po svaku cenu.

Ova serija, toliko zamršena i neverovatna, nastala je u sklopu Netfliksove saradnje sa američkim piscem misterioznih romana Harlanom Kobenom. Radnja njegovih romana se uglavnom tiče razrešavanja nerešenih ili loše protumačenih događaja, stoga ne čudi da je i ova serija, bazirana na njegovom radu, takvog karaktera.

Tolerancija prema seriji „Fool me once“ u potpunosti zavisi isključivo od gledaoca – da li može da isključi svoj mozak i prosto se prepusti osećaju koji ga obuzima dok je gleda (ili sluša dok radi nešto drugo). Zaplet, koji zapravo nije toliko vredan praćenja, je dodatno zakočen melodramatičnim dijalozima, koji se kreće s jednog na drugi kraj emocijalnih ekstrema, procenjuje Independent.

Ovo nije serija koju ćete pratiti pune koncentracije. Ovo je serija koju ćete gledati dok seckate krompire za nedeljni ručak, otvarate pisma u kojima su računi ili seckate kandže kućnih ljubimaca. Serija ima tu snagu dovoljno veliku da vas iznenadi, ali ne zbog zapleta, već zbog toga što ćete se čuditi zašto se još uvek emituje, procenjuje kritičar Independenta, a vi svoju odluku donesite sami.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *