AktuelnoFinansijeIzbor Urednika

Raspad EPS-a na čačanskom primeru

Nakon hakerskog napada na baze Elektroprivrede Srbije tri meseca nije bilo moguće plaćanje računa za električnu energiju na šalterima Elektrodistribucije. Po svemu sudeći, nadležni su se olenjili pa ovaj sistem još uvek nije vraćen na pređašne stanje.

U to su se uverili i Čačani koji ovih dana plaćaju račune a prinuđeni su da satima čekaju kako bi to i uradili jer, verovali ili ne radi, samo jedan šalter. Ne tako davno bilo ih je pet. Slično je i na šalteru za reklamacije.

Red se otegao do samih ulaznih vrata, pa se čeka i više od sat vremena, ali i duže.

Nenad Adžemović kaže da je u redu čekao sat i 45 minuta, a da je na pitanje zašto ne radi još neki šalter dobio odgovor da ide da plati u Poštu ili u banku gde se inače plaća velika provizija.

Četvrti dan kako dolazim i pokušavam da platim račun. Službenica je bila neprijatna i rekla mi da ona samo tu radi i da nemam pravo da je to pitam, da se vratim u red. Kao što vidite ljudi dolaze i vraćaju se , oni rade do 14 časova, ko dođe malo ranije oni ne dozvoljavaju ulaz i upućuju nas na menjačnice gde se plaća provizija, a ovde je ljudima važan svaki dinar. Ranije je šalter radio do 19 časova, a sada do 14. Mesecima nisu radili šalteri, sada na to idu kamate. Globe narod. Vučić nema od čega da živi. Mora da zaradi novac na nečemu. Meni je došlo da platim 47.000 dinara.  Više od godinu dana pokušavam da mi se uključi jeftina tarifa. Niko da dođe. Da mi ne radi skupa došli bi posle dva sata. Otišao sam u sobu 202 i opet su me vozali od kancelarije do kancelarije i digao sam ruke. Priznaju samo 35 odsto da ide na jeftinu“, objašnjava Adžemović.

Iz Elektroprivrede Srbije nisu odgovorili na naša pitanja zašto radi samo jedan šalter i zašto je skraćeno vreem šaltera za plaćanje računa i reklamacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *