Finansije

Započeo štrajk glađu zbog oduzimanja licence

Miloš Marković, vlasnik čačanske auto škole M – DRIVE otpočeo je štrajk glađu ispred saobraćajne policije u tom gradu, zbog, kako tvrdi, torture predstavnika odseka saobraćajno-tehničkih poslova jer su mu oduzeli licencu. On navodi za naš portal da ga je to dovelo u milionske dugove pa sada nema novca da detetu pokrije i osnovne potrebe.

„Žalio sam se upravi i odseku Sobraćajne policije u Čačku, svi su se oglušili pa mi je preostalo da otpočnem štrajk glađu. Ovo se dešava po drugi put. Auto – škola mi je zatvorena neosnovano“,  priča Miloš Marković za naš portal.

On navodi da misli da je jedini slučaj u Srbiji kome je zabranjeno pravo na rad toliko dugo.

“Zaključan mi je informacioni sistem za osposobljavanje vozača, odnosno instruktori su mi blokirani u ISO sistemu. Posedovao sam dovoljan broj kadra po ZOBS-u i svim pravilnicima, a jednim klikom mi je onemogućen rad“, naveo je naš sagovornik.

On tvrdi da je egzistencijalno ugrožen više od šest meseci, kao i da je mislio da će da se pokrene iz „debelog minusa“.

„Imam dug po računu oko milion dinara i još toliko napisanih prijava. Poenta priče je da je škola koja je upisivala daleko najveći broj kandidata, a deca su je mnogo zavolela zatvorena nakon ukradene knjige rada“, kaže Marković.

On navodi da je jedini njegov greh što je naivno smatrao da je knjiga rada slučajno zamenjena od strane kolega.

U toku Miloševe izjave za „Novu“ on je sproveden u prostorije policije.

Nakon što je pušten Marković kaže da neće prekinuti štrajk glađu dok mu ne uruče rešenje o dozvoli za rad za pravno lice M DRIVE PLUS za koji je bio poslednji zakonski rok 29. 1. 2024 godine.

„To je jasan pokazatelj da MUP odsek saobraćajno-tehničkih poslova sa namerom i smišljeno opstruira i onemogućava moje dalje poslovanje“, istakao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *