Svet

Aleksandar Bjelić iz Kadisa: Zahvalnost što smo, Petar Stefanović, Vojo Branović i ja, odgledali veliki broj utakmica dugujemo Čačku 94 i Vuku Popoviću

Trener Aleksandar Bjelić, sa kolegama iz KK Čačak 94, pratio je završni košarkaški turnir u kategoriji U16. Ideja je bila da se mladi treneri, uz iskusnog Bjelića, dodatno edukuju jer su Španci dominantni u radu sa mlađim selekcijama.

„Ogromnu zahvalnost, što smo odgledali veliki broj utakmica, Petar Stefanović, Vojo Branović i ja, dugujemo Čačku 94 i Vuku Popoviću. Gledali smo različite stilove igre, modernu košarku, individualni kvalitet pojedinaca, pre svega igrača iz SAD – a. Videli smo da je tendencija, i kod kadeta, što većem prilasku seniorskoj košarci. Fizička dominacija je vidljiva, ali i tehničko – taktična obučenost“, priča Bjelić.

U KLS – u i Kupu Koraća Čačak 94 je, minule sezone, bio odličan.

„Prvi tim je beležio sjajne rezultate, ali postoji tendencija da se ide dalje, da se napreduje. Zbog toga se edukuju treneri, sve mora da se podigne na još viši nivo kada su mlađe kategorije u pitanju. Napravili smo dobre konekcije, sa agencijama, sa ljudima iz španske federacije. Mi smo na dobar način prezentovali šta radi Čačak 94, ali i Čačak kao grad košarke“.      

Vi ste imali dvostruki razlog za posetu Španiji, gledali ste sina Andreja koji sjajno igra u Realu.

„Da, gledali smo sve do finalnog meča, ali Andrej ima još obaveza prema školi u Španiji pa kreću i pripreme za EP“.

Aleksandar Bjelić maksimalno podržava vlasnika KK Čačak 94.

„Vuk Popović ulaže svoj novac u košarku, želi, hoće, voli i zaslužuje podršku. Volim tu energiju koju poseduje, a prate ga Radenko Pilčević, Marko Radovanović i ostali“.

Sa Aleksandrom Bjelićem, iz Kadisa, Đ.M.

Foto: Priv. Arh. A. Bjelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *