Naše priče

FILIP PAJEVIĆ: Jako je bitno biti plemenit, naročito u ovom novokomponovanom društvu u kome su se prave vrednosti izgubile

Najlepši su slučajni susreti sa prijateljima, poznatim ličnostima, sportistima…Iza njih uvek nastane neki intervju. Tako je bilo i sada, nekadašnji košarkaš Borca Filip Pajević, o kome smo razmišljali kao dobrom sagovorniku za naša pitanja, došao je kao poručen.

Evo pitanja i Filipovih odgovora…

Koliko je, u današnje vreme, važno biti human i šta najčešće čoveka motiviše da bude plemenit?

“Jako je bitno, naročito u ovom novokomponovanom društvu u kome su se prave vrednosti izgubile. To su one vrednosti koje su se kod nas prenosile kroz generacije, sa kolena na koleno, a sada se nipodaštavaju, ne vrednuju…Pomagati na bilo koji način, u bilo koje svrhe je jako vredno pa makar i minimalno. Koliko ko može, ali jako je bitno gajiti tu osobinu”, ističe Filip Pajević.

Kojim dobrotvornim akcijama se najradije odazivate, dobrotvornim koncertima, predstavama, utakmicama, donacijama, slanjem humanitarnih SMS poruka …?

“Nije lepo o tome govoriti, ali možda je i dobro jer deluje vaspitno. Pomagao sam u svojoj oblasti, prikupljanjem rekvizita, lopti za mlađe kategorije. Pomagao u uspostavljanju veza”.

Volite da neki mir pronalazite u našim manastirima, verujemo da je porodica odigrala ključnu ulogu?

“U pravu ste. Majka, otac, deda…svi su bili verujući ljudi. U Bajinoj Bašti, moj deda, je pomagao gradsku crkvu, čak mu je i ime uklesano, kao ktitoru. Pošto sam tako vaspitavan, ostao sam pri crkvi, pravoslavlju, a na isti način ponašam se u porodici, vaspitavam naslednike…”.

Na koje profesionalne obaveze ste trenutno fokusirani, malo o Vašim poslovnim obavezama?

“Prijatelj ( Nenad Strugarević, prim. aut.) je osnovao klub u Gornjem Milanovcu i pomažem koliko mogu. Reć je o KK Despot. Klub će sa dobrim ljudima, trenerima, u dobroj sredini napredovati. Radimo sa decom, devojčice i dečaci, bilo ih je desetak, a sada više desetina, za kratak period. Grad prepoznaje kvalitet i sve ide uzlaznom putanjom”.

Radite kao trener prvog tima?

“I igrački malo pomažem, dobili smo dve utakmice, a treća je protiv Ivanjice. “Beton” liga se dugo nije igrala, a sada sun am rivali Ivanjica, Takovo, koje se ponovo aktiviralo, Budućnost iz Valjeva…Za nas igraju Luka Kostić, njegov imenjak Mladenović, nekoliko veteran koji obožavaju košarku i igraju na “svežinu”. Svi su prilično pozitivni, biće sve dobro”, zaključuje naš sagovornik.

Đ. Mečanin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *