Naše priče

Autobuska stanica u Ljigu je bila nezaobilazno stajalište na nekadašnjoj Ibarskoj magistrali, a danas

Dok se čekalo na otvaranje auto-puta Beograd – Čačak, autobuska stanica u Ljigu je bila nezaobilazna stanica na nekadašnjoj Ibarskoj magistrali. Mnogi putnici su zastajali tu da odmore malo, popiju kafu i nastave dalje.

Danas je ekipa TV Nova posetila ovu legendarnu autobusku stanicu u Ljigu, da vidi kako sada izgleda i šta se promenilo od vremena kada je Ibarska magistrala bila glavna saobraćajnica. Na našem terenu se našao Nebojša Jovanović, naš reporter iz jutarnjeg programa „Probudi se“. On će nam preneti utiske o tome da li su lokalni ugostiteljski objekti još uvek tu i kako izgleda atmosfera na samoj stanici.

Gledaoci TV Nova iz Ljiga se često žale da je stanica zanemarena i zapuštena. Da bismo saznali zašto je to slučaj, razgovaramo sa Vukosavom Sredojevićem iz Grupe građana „Domaćinski odjek“, koji će nam otkriti više detalja o trenutnom stanju stanice u Ljigu.

„Stanicu u Ljigu je od Laste kupio Bečej prevoz. Nekada je na ovoj stanici, u špicu, bilo na desetine autobusa. Pre nekoliko dana ni lokalni saobraćaj nije funkcionisao. Autobuska stanica se nalazi u samom centru Ljiga, a ona izgleda, kako izgleda, iz mnogo razloga. Smeća i pasa lutalica ima na pretek…Nama auto – put nije doneo benefite mada se nalazimo na idealnom mestu jer se u Ljigu susreću Ibarska i auto – put koji nam služi jedino za odlazak stanovnika. Za susednim mestima kaskamo minimum pet godina. Trudimo se, borimo, kroz građanske inicijative, kroz našu skupštinu, ali Ljig je loše vođen. Čelnici nemaju kapacitet ni smeće da očiste, a tek da dovedu investitore“, jada se Vukosav Sredojević.

Nebojša Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *