Naše pričeSport

Čačak ima odlične uslove za stoni tenis (VIDEO)

Na čelo Stonotenskog saveza Srbije izabran je jedan od naših najvećih igrača svih vremena stare Jugoslavije Ilija Lupulesku. Jedan od članova Izvršnog odbora je Čačanin Đorđe Pejak, direktor Stonoteniskog jkluba Borac. Kako je rekao, plan je i ideja da se ovaj sport podigne na mnogo viši nivo i da se vrati na stare staze slave kakve je imao i u bivšoj Jugoslaviji.

Svi se nadamo da će doneti određene novine u stonotenski sport i da ćemo ovaj sport uspeti da podignemo znatno više, i kada je u pitanju reprezentacija i što se tiče malih mini centara i d aće manji klubovi i manji gradovi, kao što je Čačak, moći punim potencijalom da krenu napred i da se razvijaju. Novi tim čine ostvareni igrači, tu si i menadžeri, privrednici…Napravljen je jedan tim od koga očekujemo da narednih godina podignu ovaj sport. Baza treba da budu upravo veći gradovi, kao što su Čačak, Kruševac, Užice. Sa svoje strane učiniću sve za ovaj grad i region“, rekao je Đorđe Pejak, član Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije i direktor Stonoteniskog kluba Borac.

Stonoteniski klub Borac raspolaže sa salom koja je na raspolaganju igračima i rekreativcima 24 časa, što je odlična osnova da Čačak i postane jedan od centara za stoni tenis.

Ovo nije skup sport, ali su ulaganja neophodna, pogotovo za taj vrhunski stoni tenis. Mi se nalazimo u nekohj fazi smene generacija kada nije odmah realno očekivati neke vrhunske rezultate. Međutim, uz bolji rad, određene pripreme i uz adekvatnu finansijsku podršku možemo mnogo toga da uradimo. Ima tu mnogo mladih igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji koji u narednim godinam amogu d avrate srpski stoni tenis na mesto koje je nekada imao„, rekao je Pejak.

Stonoteniski savez Srbije dobilo je novo rukovodstvo na Skupštini saveza koja je održana u Novom Sadu. Jedini kandidat za predsednika bio je Ilija Lupulesku, naš proslavljeni reprezentativac koji je dobio ogromnu podršku klubova. Čačak ima dugu tradiciju stonog tenisa, ali je on već duže vreme u krizi. Na čemu će raditi novo rukovodstvo saveza i šta će dobiti Čačak koji u rukovodstvu ima svog predstavnika ?

Posted by Volim Čačak on Понедељак, 11. март 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *