HronikaNaše priče

Dali zemlju za stanove a završili na ulici (VIDEO)

Nebrojeno puta smo izveštavali o problemima u stanogradnji i prevarama u kojima su oštećeni kupci, a jedna takva priča danas nam stiže i iz Kraljeva. Naime, iako su još 2004.godine ustupili zemljište u centru grada za četiri stana i dva lokala, porodica Milovanović ostala je odlukom sudova i bez zemljišta i bez stanova. Oni su juče izbačeni na silu uz pomoć izvršitelja i policije a njihov nameštaj završio je u hodniku zgrade.

„Treba da idem u Strazbur, u neku drugu zemlju da me oni štite od moje rođene zemlje, da mi oni štite moju imovinu, plac, ono što smo stekli ovde. To je van svake pameti ljudi“, kaže Ljiljana Milovanović.

Porodica Milovanović dala je 2004.godine plac u centru Kraljeva u zamenu za četiri stana i dva lokala. Investitor je ispunio svoju obavezu prema njima, stanove su dobili, ali u medjuvremenu upada u probleme i preprodaje lokaciju i nezavršeni objekat drugom inestitoru koji zgradu daje pod hipoteku banci.

„Saznajemo iz štampe da se naši stanovi prodaju i da ih prodaje tadašnja Volksbanka koja je stavila celu zgradu pod hipoteku, samim tim i naše stanove. Tada smo krenuli u sudske postupke sa bankom a glavni problem je bio taj što je sud overio ugovor izmedju Snežane Beljin i banke, a nije smeo jer je znao da mi postojimo i da se spor vodi“, kaže Dragana Zečević.

Uz pomoć policije i izvršitelja porodice su posle 16 godina stanovanja izbačeni na ulicu a brave su zamenjene.

„Pojavili su se neki momci koji su izbacili stvari iz naših stanova. Bio je tu kamion koji je oterao deo naših stvari, nit znamo gde nit znamo šta. Sve je razbacano po spratovima. Dali smo plac za ove stanove, vlasnik firme nas je uveo u posed stanova, dao nam ključeve…Na kraju od naše dedovine nemamo ništa, ostali smo i bez placa i bez stanova.  Molim ovu državu ako može da nam pomogne da vidi šta se radilo, kako se radilo“, kaže   Dejan Mladenović.

Svi pravni lekovi pred domaćim sudovima su iscrpljeni pa oštećenima ostaje još jedino nada na sud u Strazburu gde će potražiti odgovor kako je moguće da su  ostali i  bez parcele i bez stanova.

 

Dali zemlju za stanove a završili na ulici

Posted by Među Nama on Петак, 17. мај 2024.

 

„Ja i sestra smo dale plac. Tražile smo tim ugovorom o razmeni nepokretnosti samo da nam se daju ta četiri stana i dva lokala. Ko je podizao kredite, ko je šta radio, ko je stavljao hipoteku, ne znam i ne zanima me. Samo hoću moja četiri stana i lokala. Ako to ne mogu da mi daju   neka mi vrate plac i ja im istog momenta dajem njihove stanove“, kaže na kraju Ljiljana Milovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *