Izbor UrednikaNaše priče

Ginisov rekorder, uradio 1229 sklekova za sat vremena (VIDEO)

Kraljevčanin Saša Garović oborio je Ginisov rekord u broju sklekova sa opterećenjem. Devetnaestogodišnjak je za sat vremena uradio 1.229 sklekova i to sa teretom od 18 kilograma na leđima, odnosno za sat vremena podigao je 24 tone tereta!

Pripreme za obaranje rekorda trajale su godinu i po dana i to samo na spravama za zgibove, dok je sa vežbanjem krenuo za vreme korone kada je želeo da izađe napolje i ubije dosadu.

„Želeo sam da se malo pokrenem i da krenem da vežbam. Krenuo sam u sobi da radim sklekove, prvo 20 dnevno, a iz dana u dan sve više sam radio na sebi i došlo je do toga da oborim dva Ginisova rekorda“, priča mladi Kraljevčanin.

Krajem prošle godine oborio je rekord, ali sa 10 kilograma na leđima. Radio je, kaže, treninge izdržljivosti godinu i po dana.

Ginisov rekorder u sklekovima

A Srbija od pre nekoliko dana ima Ginisovog rekordera. U pitanju je Saša Garović iz Kraljeva koji je za sat vremena uradio neverovatnih 1.229 sklekova i to sa teretom od 18 kilograma na leđima.

Posted by Probudi se on Петак, 12. април 2024.

 

„Nije to došlo preko noći, već su bile potrebne godine za to. Najpre sam se pripremao za 10 kilograma, i uspeo da uradim 1.500 sklekova za sat vremena. Radio sam sedam sklekova u 15 sekundi, što je 280 sklekova za 10 minuta“, objašnjava Garović.

Upravo taj prvi rekord sa 10 kilograma bio mu je, kaže, mnogo teži.

Od velikog broja Kraljevčana dobija podršku, ali od strane grada nije dobio ni jedan jedini dinar već je sve sam finansirao.

„Hvala svima koji me prate, obećavam nove Ginisove rekorde. Plan nam je da odemo na neko svetsko takmičenje, da promovišemo street lifting zajednicu Srbije“, kaže Saša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *