Aktuelno

„Statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa“

Borac Mozzart je sezonu, koja se privodi kraju finalnom serijom ABA lige, završio na desetoj poziciji, uz skor 10:16. Gledanjem statističkih parametara vidimo da su na parketu najviše vremena proveli stranci: Birc 761 minut, Segu 725 i Frenklin 614. Najefikasniji igrač bio je Birc sa 286 poena dok je Tasić dao 260, ali za 535 minuta. Najbolji skakač bio je Frenklin (108), asistent Segu (108) sa najboljim indeksom korisnosti. Od domaćih igrača efikasniji od ostalih bili su Uskoković (234), Čarapić (180) i Tomašević (178).

Naravno, da iskoristimo staru „foru“, jednog poznatog televizijskog komentatora: „Statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa“.

Mladi i perspektivni Pavle Nikolić odigrao je 40 minuta, Todorović 26, Manojlović je ubacio 66 poena itd.

Ko se još seća Hanta, da je na početku sezone bio u rosteru ili Šalića da je proveo 17 minuta u igri i da su ugovori raskinuti?

Sezonu su u Borac Mozzartu završili i Rebrača, Talić, Radović koji je igrao na više frontova, a najzapaženiji je bio u kadetskom timu. Čačanima je važan podatak da je Petar Radović izabran u petorku takmičenja, potom, za najboljeg strelca i za najkorisnijeg igrača kadetske lige.

Sada se postavlja pitanje da li su igrači, stručni štab, rukovodstvo kluba i navijači zadovoljni sezonom?!

Po kuloarima se svašta priča, a kako nezvanično saznajemo Tomašević je otišao u FMP? Dalje, od Amerikanaca klub “računa” jedino na Birca. Ne zna se ko će još otpasti od aktuelnih igrača, ali se nezvanično saznaje da su mnogi košarkaši nezadovoljni finansijskim delom. Da plate kasne. Isto važi i za pojedine trenere kako prvog tima tako i mlađih kategorija. Nisu zadovoljni ni članovi uprave, pre svega glavnim trenerima.

Predsednik, direktor i još dvojica članova UO su, govori se, za novu trenersku akviziciju. Eventualno, novi trener je sa puno uspeha igrao u Borcu.

Čujemo, nezvanično, da leđa, glavnom treneru, koji se veliki broj puta dokazao sa mlađim reprezentativnim selekcijama, čuva jedan od direktora kladilačke korporacije,“doktor za sve“, inače dugogodišnjeg sponzora kluba.

Sada, neka naša sećenja dobacuju do utakmica sa Cibonom, Baranima, puta dva, pa Podgoričanima…

I da, ljudi uvek zaboravljaju da se košarka u Čačku igrala pre 30, 40, 50 godina i da se i tada davao neki novac. Dalje, uvek se setim odgovora jednog čačanskog reprezentativca, košarkaškog radnika, na pitanje ko su najbolji igrači iz Borca on je odgovorio: “Pa, aktuelni”.

Takođe, verovatno se nešto pitaju i opštinari, koji ulažu ne mala sredstva u KK Borac, novac koji dolazi od svih građana Čačka, ali oni su sigurno zauzeti lokalnom kampanjom i muzejom košarke.

P.S.

Ljudi, požurite da i Borac, pre vremena, ne završi u Sokolani!

Foto, tekst: Đ.Mečanin

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *