Naše priče

ZAPUŠTENI PUTEVI U NAJPOZNATIJEM ŠUMADIJSKOM SELU

Meštani Mrčajevaca poslednjih godina se žale da su prilično zapostavljeni od strane Grada Čačka. Osim na zdravstvenu zaštitu i slab gradski prevoz jedna od najvećih zamerki je loše stanje putne mreže. Tom temom se bavio Nebojša Jovanović.

Šta je sa putnom infrastukturom, u kakvom je stanju i hoće li se  pred izbore barem dovesti u pristojno stanje pitao se Jovanović koji je, sa kolegom snimateljem, veleslalomom stigao do lica mesta. Do puta Mrčajevci ka Atomskoj banji i sagovornika Ivana Simovića.

„Problem opštinskog puta 123 – 9 datira još od 2016. godine. Prvo smo se obratili MZ Donja Gorevnica, ono su se obratili Gradu Čačku, za krpljenje rupa. Opština je odgovara da zna za problem, ali nije bilo novca. Konačno su označili mart za početak rekonstrukcije, ali nisu naznačili godinu“, priča naš sagovornik.

Koliko kod Vas ima glasača? Možda je to razlog, malo Vas je.

Pa oko 750 ljudi izlazi na glasanje. Problem je što druge MZ ne daju podršku, ta srpska nesloga. Evo ovde je ulegnuće oko 20 centimetara, pa sledi krivina pod pravim uglom. Da li treba neko da nastrada pa da se reaguje. Tek nakon vaših priloga, postavljen je saobraćajni znak, inspekcija je odgovorila, ali ništa osim toga. Mi na ovakvom putu, sa automobilima trpimo štetu, ovim putem prolazi autobus Autoprevoza, đački autobus, međutim već osam godina niko ništa ne preduzima“, konstatuje Simović. 

N. Jovanović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *